Projekt Přemyslovci 2023 je spolufinancován Evropskou unií.
ZAjištění Činnosti MAS je spolufinancován Evropskou unií.

Slavnosti květů 2013

slavnosti_kvetu_2013.jpgV sobotu 27. 4. 2013 se konal další ročník Slavností květů, jízdy na kolech rozkvetlými sady. Tuto akce už tradičně pořádá Unie ovocnářů severočeskéoho regionu ve spolupráci s královským městem Slaný a společností Přemyslovské střední čechy o.p.s.

Letos byla připravena jako novinka i trasa pro pěší, která vedla po Ovocných stezkách po Slaném a okolí. Podmračená obloha nevěstila nic dobrého, ale přesto se na startu sešly odhadem tři stovky účastníků všech věkových kategorií na kolech různých typů i velikostí.

Nike Sneakers Store | Nike Little Posite Pro USA CZ2520-600 Release Date - SBD

Vyjíždělo se v 9.30 z parkoviště na Hájích, všichni účastníci dostali občerstvení před cestou a samozřejmě i mapu s označenou trasou. První zastávka byla u kostela sv. Václava, patrona českých vinařů. Infocentrum Slaný zajistilo otevření kostela, a tak někteří účastníci využili jedinečnou možnost a kostel navštívili, jiní raději vyrazili po cestě za dalšími ochutnávkami. Potom pokračovala trasa do kopce sady až k Ekofruktu, kde bylo připraveno další občerstvení – jablka a tyčinky Twiggy. A také si zde účastníci mohli prohlédnout techniku využívanou v sadech. Dále vedla trasa rozkvetlými sady do Vítova do zemědělského areálu pana Dryáka, kde byla opět zastávka s občerstvením – výbornou pomazánkou – a další stroje. Potom cesta vedla až do Blahotic, kde byla občerstvovací stanice v zahradním centru p. Matouška. Zde byla připravena ochutnávka vín a moštů. Z Blahotic už vedla trasa zpět do Slaného. Počasí nakonec vydrželo, a tak si jistě všichni sobotní dopoledne užili. Na shledanou na dalším ročníku.

Evropský zemědělský fond rozvoje venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí