Projekt Přemyslovci 2023 je spolufinancován Evropskou unií.
ZAjištění Činnosti MAS je spolufinancován Evropskou unií.

Festival středočeského venkova 2012

26.6.2012 jsme se zúčastnili Festivalu středočeského venkova, který se letos konal v příjemném prostředí Zámeckého dvoru ve Všeradicích. Pořadatelem byl Spolek pro obnovu venkova Středočeského kraje.

Sport media | AIR MAX PLUS

fsv_2012.jpgCelý program byl rozdělen do tří bloků – budoucnost venkova v příštím programovacím období, veřejná osobní doprava a školství a vzdělávání. Do všech bloků si připravila svou prezentaci řada přednášejících. Zúčastnili se zástupci Asociace soukromého zemědělství ČR, Ministerstva zemědělství ČR, Celostátní sítě pro venkov, Sdružení místních samospráv ČR, zástupci MAS, obcí, dopravců provozujících veřejnou dopravu, základních škol a mnozí další. Zazněli tu nejen plány a připravované strategie do budoucna, ale i příklady dobré praxe, zejména ze strany MAS, dopravců a škol.

Za MAS Přemyslovské střední Čechy jsme byli požádáni o prezentaci v bloku týkajícím se veřejné osobní dopravy. Po dohodě s obcí Zákolany jsme tedy představili jejich plánovaný projekt s názvem Autobusové zastávky jako infromační centrum obce a dále jsme i zmínili další obdobný plánovaný projekt, tentokrát obce Úholičky s názvem Boudo, budko, kdo v tobě bydlí? Oba projekty měly úspěch a byly přijaty účastníky jako příklad dobré praxe.

Škoda jen, že účast nebyla vyšší – program, který pořadatelé přichystali, by si rozhodně zasloužil více posluchačů.

Evropský zemědělský fond rozvoje venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí